Adatvédelmi irányelvek

Rendkívül fontos számunkra az Ön adatainak védelme. Emiatt az Ön személyes adatainak feldolgozásakor az érvényes adatvédelmi szabályokat betartjuk, különös figyelmet fordítva a GDPR és az Osztrák Adatvédelmi Törvény (DSG) rendelkezéseire. Személyes adatnak tekinthető minden olyan információ, melyek egy beazonosított vagy egy beazonosítható természetes személyre vonatkozik, valamint bármely egyéb személyre, akire a 2018-as Osztrák Adatvédelmi Törvény rendelkezései érvényesek. Ezek a személyek különleges védelmet élveznek (pl. név, cím, telefonszám, születési dátum vagy email cím védelme).
A következőkben bővebb információkat olvashat az általunk elvégzett adatfeldolgozásokról:

____________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

Személyes adatok kinyerése, feldolgozása és felhasználása:

Amennyiben egy nyaralónkat vagy apartmanunkat különféle internetes portálokon, weboldalunkon, vagy közvetlenül rajtunk keresztül e-mailben vagy telefonon foglalja, akkor a következő adatokat dolgozzuk fel:
Az ön alapadatai:
• Család és keresztnév
• Elérhetőségi adatok (email cím, telefonszám)
• Cím
• Állampolgárság
• Egyéb olyan kötelező adatok, melyek a fő utazóval és egyéb utazókkal történő szerződéskötéshez szükségesek
Egyéb személyes adatok, melyeket Ön, vagy egy harmadik személy az Ön beleegyezésével rendelkezésünkre adhat, illetve a szerződés előkészítésekor, vagy a szerződés tartama alatt rendelkezésre állhat, az a következő:
• Születési dátum és kor
Ezen fogalom semmilyen adatvédelmi szempontból érzékeny adatokat (mint pl: rassz és etnikai hovatartozás, politikai meggyőződések, vallási vagy világnézeti vélemények, genetikai vagy egészségügyi adatok) nem hordoz magával.

____________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

Adatfeldolgozás:

A foglaláshoz szükséges, hogy Ön elérhetőségi adatokat adjon meg. Ezek egyrészt olyan személyes adatokat, mint például keresztnév, vezetéknév, születési dátum stb. foglalnak magukba, valamint egyéb információkat, mint például a tartózkodás hossza vagy a személyek száma.
A weboldalunkon, vagy szállásfoglalási portálokon az Ön által számunkra szolgáltatott adatok, beleértve az esetleges üzeneteket is, személyes adatoknak minősülnek, melyeket feldolgozunk, és arra használunk, hogy az Ön foglalását kezeljük, illetve hogy biztosítsuk az Ön által kért szolgáltatások elvégzését. Az Ön adatait arra is használjuk, hogy a foglalásnál vagy az Ön tartózkodása közben releváns információkat adhassunk Önnek, valamint a tartózkodás után az Ön véleményét is megkérdezhessük. Ebből kifolyólag a adatait olyan személyeknek vagy cégeknek továbbítjuk, melyek az Ön foglalását lebonyolítják. Elsősorban a regionális turistahivatalnak, illetve a Smoobu GmbH-nak juttatjuk el az adatokat. A foglalásnál Ön automatikusan beleegyezik ebbe.
Az Ön adatainak ezen feldolgozása a sikeres foglaláshoz kötelező. Amennyiben Ön nem bocsátja rendelkezésünkre az összes adatot, akkor lehetséges, hogy a turizmusi egyesület részére nem tudjuk maradéktalanul teljesíteni a szerződésben vállalt kötelezettségeinket, mellyel Felső-Ausztria turizmusról szóló törvényét is megsértjük.

____________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

Az Ön adatainak való feldolgozásához kapcsolódó jogok:

Információkérés joga: Önnek bármikor jogában áll írásos tájékoztatót kérni arról, hogy feldolgozzuk-e az adatait, és ha igen, milyen mértékben.
Ferienhaus Mountain View
Kapcsolattartó: Kerstin Neumüller
+43 732/332100
kerstin.neumueller@flamenco-sprachreisen.com

Kérjük, vegye figyelembe, hogy csak akkor szolgáltathatunk adatokat Önnek, ha azonosítani tudja magát.

Helyesbítés joga: amennyiben az Ön általunk feldolgozott személyes adatai nem teljesek vagy hibásak, akkor Ön bármikor kérheti tőlünk ezek kijavítását vagy kiegészítését.
A korlátozott adatfeldolgozás joga: Ön akkor kérheti tőlünk az adatainak korlátozott feldolgozását, amennyiben:
• Ön szerint az adatok nem helyesek: ekkor korlátozottá válhat a feldolgozás egy olyan időtartamra, mely lehetővé teszi számunkra az adatok helyességének ellenőrzését.
• Az adatok feldolgozása nem jogszerűen történt, de Ön nem az adatok törlését, hanem azok korlátozott feldolgozását kéri.
• Az adatokat már nem kívánjuk használni az eredetileg kívánt célra, Ön azonban jogai védelme vagy érvényességet elérő okok miatt szüksége van ezen adatokra, vagy
• Ha Ön ellenvetést fogalmazott meg az adatok feldolgozásával kapcsolatban

A törlésre való kérés joga: Ön akkor kérheti tőlünk a személyes adatainak törlését, amennyiben mi ezeket jogszerűtlenül dolgoztuk fel, vagy ha az adatfeldolgozás aránytalanul jelentős mértékben befolyásolja az Önt megillető adatvédelmi érdekeket. Kérjük, vegye figyelembe, hogy felmerülhetnek olyan esetek is, melyek nem engedik meg az azonnal törlést, mint pl. a törvényileg szabályozott adatmegőrzési kötelezettség esetében.

Tiltakozás joga: amennyiben az Ön adatainak feldolgozása során az érdekek mérlegelésére (érdekütközés) van szükség (6. cikkely 1. bekezdés GDPR: a jogos érdekek), akkor Önnek bármikor jogában áll tiltakozni az adatok feldolgozásához, olyan okokból, melyek az ön speciális helyzetéből adódhatnak. Amennyiben Ön élni szeretne a tiltakozási jogaival, kérjük, adjon meg okokat arra, miért ne mi dolgozzuk fel a személyes adatait. Ebben az esetben ellenőrizni fogjuk kérelmét, és vagy megszüntetjük az adatok feldolgozását, vagy módosítjuk majd azt, vagy pedig folytatni fogjuk az adatainak feldolgozását, természetesen miután nyomós, az adatok védelmét megerősítő okokkal szolgáltunk. Az adatok feldolgozását akkor is tovább folytathatjuk, amennyiben ez szükséges jogi igénylések érvényesítéséhez, gyakorlásához vagy védelméhez.
A direktreklámok vagy adatelemzések céljából történő adatfeldolgozáshoz Ön bármikor ellenzést fogalmazhat meg. Ebben az esetben megszüntetjük az adatok feldolgozását.

A visszahívás joga: amennyiben Ön beleegyezését adta személyes adatainak feldolgozásába, ezen beleegyezést Ön bármikor visszahívhatja. Az Ön által igényelt visszahívás miatt bekövetkező visszahívás beálltáig az adatfeldolgozás jogszerű marad.

A felsorolt jogok érvényesítéséhez Ön köteles személyes, telefonos vagy írásos információt kérni:
Ferienhaus Mountain View
Kapcsolattartó: Kerstin Neumüller
+43 732/332100
kerstin.neumueller@flamenco-sprachreisen.com

Kérjük, vegye figyelembe, hogy csak akkor szolgáltathatunk adatokat Önnek, ha azonosítani tudja magát.

Panasztételi jog: Amennyiben Ön úgy látja, hogy az adatfeldolgozás az érvényes adatvédelmi törvény rendelkezéseit nem tartja be, vagy cégünk az Ön adatvédelmi jogait vagy érdekeit sérti, Önnek jogában áll panaszt tenni az illetékes felügyeleti szervnél. Panaszát a következő szervezethez küldheti el:
Österreichische Datenschutzbehörde
Wickenburggasse 8
1080 Wien

Illeték fizetése jogi kérelmek esetében: amennyiben Ön az előbbiekben felsorolt jogokat egyértelműen ok nélkül, vagy különösen gyakran veszi igénybe, ez esetben egy megfelelő mértékű adminisztrációs díjat számolhatunk fel.

____________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

Adatok felvétele a weboldalainkon – Cookie-k, Szerverlogok és egyéb technikai aspektusok:

Cookie-k (a továbbiakban: sütik):
Weboldalunk úgynevezett sütiket használ. Ezek rövid szöveges fájlokat foglalnak magukba, melyek az Ön böngészőjének segítségével az Ön gépére kerülnek. Ezek a fájlok semmilyen kárt nem okoznak. A sütiket arra használjuk, hogy ajánlatainkat felhasználóbaráttá tegyük. Néhány süti az Ön gépén marad addig, amíg Ön ezeket el nem távolítja. Ezek lehetővé teszik számunkra, hogy következő látogatásakor ismét felismerjük böngészőjét.
Amennyiben nem kíván élni ezzel a lehetőséggel, böngészőjét úgy is beállíthatja, hogy az a sütik alkalmazásakor üzenetet küldjön, így bizonyos esetekben a sütik csak az Ön engedélyével alkalmazhatók. A sütik kikapcsolásakor előfordulhat, hogy weboldalunk korlátozott funkciókkal jelenik meg.

Szerverlogok:
Technikai okok miatt a következő, az Ön internetes keresőprogramja által számunkra, vagy internetes tárhely szolgáltatónknak eljuttatott adatok (úgynevezett szerverlogfájlok) fognak felvételre kerülni:
• Böngésző típusa és verziója
• A használt üzemeltető rendszer
• A weboldal, melyről Ön meglátogatott minket (referencia URL)
• A weboldal, melyen jelenleg tartózkodik
• Az Ön hozzáférésének dátuma és időpontja
• Az Ön internetes protokoll (IP)-címe.
Ezen anonim adatok az Ön által esetlegesen megadott személyes adatoktól függetlenül kerülnek mentésre, és nem lesznek visszavezethetőek egyetlen bizonyos személyre sem. Csupán statisztikai célból lesznek kiértékelve azért, hogy az internetes megjelenésünket és ajánlatainkat optimalizálhassuk.

Smoobu GmbH:
A Smoobu.com egy olyan, nyaralók bérbeadóinak készült szoftver, mely a bérbeadók ezzel kapcsolatos szervezési tevékenységeit megkönnyebbíti. Emiatt az Ön adatait a foglalás elvégzése céljából továbbítjuk a Smoobu GmbH-nak, a Wönnichstr. 68/70, 10317 Berlin, Németország címre. A Smoobu GmbH emellett a www.ferienwohnung-mountian-view.at weboldalunk webes hosztja is egyben. További információkat a Smoobu adatvédelmi szabályzatában találhat: https://www.smoobu.com/datenschutz/

____________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

Pluginok és eszközök:

Google Analytics:
A Google Inc. („Google”) webes elemzői szolgáltatását, a Google Analytics-et cégünk is használja. A Google sütiket használ. A sütik által a felhasználó internetes felhasználói szokásaival kapcsolatos információkat általában egy USA-beli Google szerverre továbbítják és ott mentik le.
A Google ezeket az információkat a mi megbízásunkból fogja felhasználni, azon célból, hogy a felhasználó internetes felhasználói szokásait kiértékelhesse, az internetes tartalmon belüli aktivitásról kimutatásokat készítsen, illetve hogy további, az internetes tartalom használatával és internethasználattal kapcsolatos szolgáltatásokat nyújtson nekünk. Eközben a cég a feldolgozott adatokból pszeudoním felhasználói profilt is készíthet.
Csak aktív IP-cím névtelenítéssel alkalmazzuk a Google Analytics-et. Ez azt jelenti, hogy a Google lerövidíti a felhasználó IP-címét az Európai Unión belül, illetve az Európai Gazdasági Övezetben található más, szerződést aláíró országokban egyaránt. A teljes IP-cím így csak kivételes esetekben kerülhet át egy Google szerveren át az USA-ba, majd ott lerövidítésre. A felhasználó internetes keresőprogramján keresztül továbbított IP-cím nem egyesíthető más Google adatokkal.
A felhasználól a megfelelő keresőprogramban történő beállításokkal gátolhatják a sütik mentését; így a felhasználók a sütik által létrehozott és az internetes tartalomban való felhasználást célzó adatok felvételét szintén megtagadhatják. Ezt a következő linkben található kereső plugin letöltésével és telepítésével tehetik meg: http://tools.google.com/dlpage/gaoptout?hl=de.
A Google Analytics által történő adatfelvételt a következő linkre kattintással is megakadályozhatják. Egy Opt-Out-Süti lép ezzel majd működésbe, mely a weboldalra látogatáskor a jövőben megtiltja az adatgyűjtést:
Google Analytics deaktivieren
A felhasználói feltételekkel és adatvédelemmel kapcsolatos további információkat itt találhatnak:
http://www.google.com/analytics/terms/de.html és https://www.google.de/intl/de/policies/.

Google Maps:
Weboldalunkon a Google Inc. vállalat (1600 Amphitheatre Parkway, Mountain View, CA 94043 USA, a továbbiakban „Google”) Google Maps komponensét alkalmazzuk.
A Google Maps komponens minden egyes betöltésekor a Google egy sütit alkalmaz a felhasználói beállítások és adatok feldolgozására olyan oldalok megnyitásakor, melyek a Google Maps komponenst integrálva tartalmazzák. A keresőprogram bezárásakor ez a süti általában nem törlődik, hanem egy bizonyos idő után érvényét veszti, hacsak nem kerül azt megelőzőleg törlésre a felhasználó által.
Amennyiben Ön nem ért egyet az adatainak felhasználásával, lehetőség van a a Google Maps szolgáltatásainak kikapcsolására, és ily módon az Ön adatai Google-hez történő továbbításának felfüggesztéséhez. Ehhez a keresőprogramja Java-Script funkcióját kell kikapcsolnia. Tájékozatjuk, hogy ebben az esetben a Google Maps csak korlátozottan, vagy egyáltalán nem használható.
A Google Maps használatáról, valamint a Google Maps által kért információkról a Google felhasználói feltételeiben(http://www.google.de/intl/de/policies/terms/regional.html), illetve a Google Maps szerződési feltételeiben találhat bővebb információt: (https://www.google.com/intl/de_de/help/terms_maps.html).

Google Fonts:
Ez a weboldal az úgynevezett Web Fonts írásjeleinek megjelenítésére szolgál, és a Google bocsátja rendelkezésre. A Google Fonts a Google Inc. („Google”) egy szolgáltatása. A Web Fonts-ok a Google egy szerverén a szerver betöltésekor kerülnek alkalmazásra, mely szerver általában az USA-ban található. A betöltéskor többek között az IP címről, az alkalmazott böngészőről és a felhasználó számítógépéről kerül információ a Google-hez.
További információkat a Google adatvédelmi tájékoztatójában találhat: https://www.google.com/policies/privacy/
A Google Web Fonts-hoz további információkat itt találhat: https://developers.google.com/fonts/faq

YouTube:
Weboldalunk a Google által üzemeltetett YouTube pluginjait is használja. A YouTube üzemeltetője a YouTube cég (LLC, 901 Cherry Ave., San Bruno, CA 94066, USA). Ha Ön egy YouTube pluginnal ellátott oldalunkat keres fel, akkor kapcsolódni fog a YouTube szervereihez is.
Ezen kapcsolódás során a YouTube szerverei értesülni fognak arról, hogy Ön mely oldalainkat látogatta meg. Ha eközben Ön bejelenkezik a YouTube fiókjába, a YouTube közvetlenül hozzá tudja majd rendelni a böngészési adatokat az Ön fiókjához. Ezt a YouTube fiókból való kijelentkezéssel lehet megakadályozni. A felhasználói adatok kezelésével kapcsolatos további információkat a YouTube adatvédelmi tájékoztatójában találhat: https://www.google.de/intl/de/policies/privacy

Wetter.com:
A widget-et, a hozzátartozó HTML kódot és az azzal együtt bejövő tartalmakat, mint például időjárásjelentés vagy egyéb funkciók (a következőkben ezeket mindig widget-nek fogjuk itt nevezni) a wetter.com GmbH (Reichenaustr. 19a, 78467 Konstanz ("wetter.com")) ingyenes bocsátja a keresekedelmi vagy privát weboldalak, így a mi rendelkezésünkre is.

Daswetter.com:
A Daswetter.com ingyenesen rendelkezésünkre álló widget-et szintén használjuk, melynek üzemeltetője az Alpred, S.L., C/ Patrón, 19 - 30.893 - Almendricos - Murcia – Spanyolország.

____________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

Hírlevél:

Mailchimp:
Weboldalunk a Mailchimp-et marketing-automatizáló platformként használja, elsősorban hírlevelünk generálásához. Az Ön adatait (név és e-mail cím) kizárólag e célból továbbítjuk a Mailchimp-nek, és kizárólag az Ön beleegyezését követően. A Mailchimp szigorú adatvédelmi szabályzattal rendelkezik, az adatokat bizalmasan kezeli és nem továbbítja őket harmadik személynek. A Mailchimp üzemeltetője a Mailchimp, Attn. Privacy Officer, 675 Ponce de Leon Ave NE, Suite 5000 Atlanta, GA 30308 USA. További információkat a Mailchimp adatvédelmi tájékoztatójában találhat: https://mailchimp.com/legal/privacy/?_ga=2.168921186.232707298.1526449789-2133472072.1517384187

Hírlevélből származó adatok:
Amennyiben Ön a weboldal által kínált hírlevélből idézni szeretne, szükségünk lesz az Ön e-mail címére, valamint olyan információkra, melyek lehetővé teszik számunkra annak vizsgálatát, hogy Ön valóban tulajdonosa-e az Ön által megadott email címnek, illetve beleegyezik-e a hírlevél fogadásába. További adatokra nem lesz szükség. Ezeket az adatokat kizárólag a kért információ elküldése végett használjuk fel, és nem adjuk őket tovább harmadik személy részére. Bármikor kérheti az Ön adatai és, e-mail címe mentésének, valamint azok hírlevélküldési célokból történő felhasználásának visszavonását a kerstin.neumueller@flamenco-sprachreisen.com e-mail címen.

____________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

Biztonság:

SSL-kódolás:
Ez az oldal biztonsági okokból, valamint bizalmas tartalmak, mint például ajánlatkérések átküldésének (melyeket Ön nekünk, az oldal üzemeltetőinek küld) védelméből SSL-kódolást tartalmaz. A kódolt kapcsolódás a böngésző sorában egy vár szimbólum jelenik meg, valamint arról hogy a böngésző címsorában a ”http://” a https://-re módosul. Amennyiben az SSL-kódolás aktív, az Ön által a rendelkezésünkre bocsátott adatokat mások nem olvashatják.

____________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

Elérhetőségeink:

Ferienhaus Mountain View

Kapcsolattartó:
Flamenco Sprachreisen GmbH
Kerstin Neumüller
Kaisergasse 18
4020 Linz
Tel: +43 732 332100
kerstin.neumueller@flamenco-sprachreisen.com

Bérbeadó:
Flamenco Sprachreisen GmbH
Wolfgang Mandl
Kaisergasse 18
4020 Linz
Tel: +43 699 11156814
wolfgang.mandl@flamenco-sprachreisen.com